Enkratna ponudba: Z nakupom nad 100 € in vnosom kode kupona ob nakupu "AKCIJA10", prejmete na vaš račun bonus v vrednosti 10 €, katerega lahko izkoristite ob naslednjem nakupu.


EKSKLUZIVNI UVOZNIK ROMET KOLES V SLOVENIJIV podjetju Comtron smo proti koncu leta 2017 zagnali nov oddelek Kolesarstvo z namenom ustvariti moderno kolesarsko središče, kjer na enem mestu ponujamo navadna in električna kolesa, dodatno kolesarsko opremo, pripomočke za servisiranje in vzdrževanje koles, električno nadgradnjo večine navadnih koles, servisne storitve za vsa kolesa ter svetovanje na vseh področjih kolesarstva.

V Slovenijo smo tako pripeljali kolesa poljske blagovne znamke Romet. Po obisku njihove tovarne v mestu Dębica smo bili v trenutku prepričani, da je to prava znamka koles za nas in za Slovenijo.


ZGODOVINA KOLES NA POLJSKEM

Začetki kolesarske industrije na Poljskem segajo v prva leta 20. stoletja. Štiri najstarejše in tudi največje tovarne koles so bile ustanovljene v letih 1891 (Wytwórnia Rowerów), 1893 (Wohren Factory), 1913 ("Ormande" Factory) in 1917 (Bicycle Factory and Bicycle Parts F. Zawadzki). Kljub hitremu državnemu razvoju kolesarske industrije, tudi po osamosvojitvi Poljske, so velik del koles in kolesarske opreme uvažali iz bolj industrializiranih držav, predvsem iz Nemčije.

Leta 1946 je bilo na Poljskem okoli 1,2 milijona koles – le eno kolo na 23 prebivalcev. Ustanovitev združene kolesarske tovarne (»United Bicycle Plant«) leta 1948 je povzročila hitro rast proizvodnje koles. Tovarna se je kljub pomanjkanju materialov in kvalificiranih delavcev zelo hitro razvijala. Leta 1971 so kot 11. podružnico podjetja ustanovili Romet, kjer so s 450 zaposlenimi ljudmi izdelali 220 000 koles na leto.

Leta 1976 je bilo leto modernizacije Rometa. Tovarno so razširili in zagnali novo mehanizacijo za sestavljanje koles in barvanje okvirjev. Hiter in uspešen razvoj Rometa dokazuje tudi dejstvo, da so prvi milijon koles proizvedli v 5 letih, drugi milijon pa v kar pol krajšem času.

Romet lahko na nek način primerjamo z našim domačim proizvajalcem koles Rog. Še posebej, ko ugotovimo, da je najbolj znano Romet kolo na Poljskem Wigry 3, ki je poljska različica enako legendarnega slovenskega Ponyja. Zložljiv Wigry s svojo značilno obliko, dynamo sprednjo lučjo in prtljažnikom v večini odraslih prebudi spomine na njihove prve kolesarske avanture.


NAČRTOVANJE KOLES

Pri Rometu se vse začne z vizijo. Ta se običajno utrne na kolesarski stezi, kjer kolesar natančno ve česa mora biti njegovo kolo sposobno na določenem terenu. Iz teh idej običajno nastanejo izboljšave obstoječih modelov koles. Ideja pa je lahko tudi nekaj popolnoma novega in inovativnega, kar včasih nakazuje na nek nov trend. Geometrija okvirja je komponenta, ki zagotavlja dve najpomembnejši lastnosti kolesa, to sta vodljivost in udobje med vožnjo. Je ogrodje celotne konstrukcije, ki jo tekom razvoja dopolnjujejo s skicami, grafičnim dizajnom, 3D modeli in vzdržljivostnimi analizami vse do zadnje faze, ko je okvir pripravljen za testiranje.

Posebno pozornost namenijo grafični podobi vsakega modela, ki je po navadi prva lastnost, ki jo kolesarji opazimo na kolesu. Zavedajo se njenega pomena pri vizualni oceni kolesa. S širokim naborom različnih dizajnov in barvnih kombinacij zagotavljajo, da vsak kolesar najde svoje sanjsko kolo.PROIZVODNJA KOLES

Sodobna kolesarska tovarna omogoča izdelavo koles in kolesarske opreme najvišje kakovosti. Kot eden največjih proizvajalcev koles v Evropi se lahko zelo hitro odzovejo na spreminjajoče se zahteve na trgu, zahvaljujoč svoji prilagodljivosti, učinkovitosti in izkušnjam v kolesarski industriji.

Proizvodnja koles poteka na treh neodvisnih linijah prilagojenih za širok razpon modelov koles. Njihova posebnost je popolnoma avtomatizirana proizvodnja obročev, ki je ena izmed najbolj učinkovitih in tehnološko dovršenih na kolesarskem trgu.

Avtomatska delavnica za prašno barvanje okvirjev z dvema neodvisnima linijama in ločena linija za mokro barvanje omogočata pogosto menjavanje nanašalnih barv. Kvaliteten elektrostatičen nanos barve skupaj z akrilnim zaščitnim slojem zagotavljata obstojnost pobarvanega okvirja v najbolj zahtevnih razmerah. Ekološki barvni prah in barve na vodni osnovi so prijazne do okolja in varne za uporabnika.

Proizvodnja koles v celoti poteka v lastni tovarni na Poljskem zaradi česar imajo neprekinjen nadzor nad kvaliteto svojih produktov na vsaki stopnji proizvodnje od zasnove okvirja do finalne logistike.

 • ROMET
  Sestava:  Mistral Cross je poseben model moškega mestnega kolesa opremljen z 28″ kolesi, ki bo...
  -15%
  Redna cena:499,90 €
  Vaša cena:424,91 €
  loading...
 • ROMET
  Sestava:  Rambler 27,5  je rekreativni model gorskega kolesa opremljen z 27,5 ″ kolesi. Pop...
  -15%
  Redna cena:549,90 €
  Vaša cena:467,41 €
  loading...