Enkratna ponudba: Z nakupom nad 100 € in vnosom kode kupona ob nakupu "AKCIJA10", prejmete na vaš račun bonus v vrednosti 10 €, katerega lahko izkoristite ob naslednjem nakupu.

ELEKTRIČNA NADGRADNJA KOLESZmogljive in zanesljive komponente, ki vaše klasično kolo v nekaj urah nadgradijo v električno.Električna predelava kolesa je namenjena vsem, ki želijo svoje klasično kolo predelati in mu dodati pomožni električni motor. Z našim Econo kompletom za električno predelavo koles lahko skoraj vsako navadno kolo postane električno. Pomožni električni motor deluje na principu Pedalec sistema, kar pomeni, da ima motor 2 lastnosti:


  1. Motor deluje samo med poganjanjem pedal. V njegovi notranjosti se nahaja senzor obratov, ki zazna obračanje gonilk in aktivira motor. Posledično nam motor med kolesarjenjem služi le kot dodatna pomoč in vožnja brez poganjanja pedal ni možna.

  2. Motor se samodejno izklopi, ko dosežemo hitrost vožnje 25 km/h. To ne pomeni, da hitreje ne moremo kolesariti. Pomeni zgolj to, da pri višjih hitrostih kolesarimo izključno na lastno moč, brez pomoči motorja.

Predelava kolesa z našim sredinskim pomožnim električnim motorjem je najbolj optimalna z vidika težnosti in najbolj učinkovita z vidika izkoristka energije. Motor ima vgrajen senzor navora, ki med kolesarjenjem zaznava moč s katero pritiskamo na pedala in sorazmerno preračunava moč s katero nam motor pomaga. Pomoč motorja je v skladu z izbrano stopnjo pomoči. Na zaslonu, ki je nameščen na krmilu kolesa in je povezan z motorjem, lahko izbiramo med 4 stopnjami pomoči (Eco, Tour, Speed in Turbo). Glede na izbrano stopnjo pomoči nam motor pomaga minimalno 36 in maksimalno 300 % od lastnega vložka moči.


Motor napaja zmogljiva polnilna Li-ion baterija lastne blagovne znamke Econo. Pri razvoju in proizvodnji lastnih baterij upoštevamo najnovejše tehnologije na področju baterij za električna kolesa in izbiramo samo preverjene in kakovostne komponente. Kakovost naših baterij za električna kolesa je prepoznal tudi Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje in nam izdal potrdilo, da so naše baterije izdelane v skladu s standardom EN 62133-2:2017.


Econo komplet za predelavo klasičnih koles v električna vsebuje vse komponente potrebne za nadgradnjo. Namestitev komponent na kolo traja od 4 do 6 ur odvisno od kolesa. Cena strokovne montaže v naši delavnici je 30 EUR z DDV.


POMEMBNO: Če ste v dvomih ali je vaše kolo primerno za električno predelavo, ga preprosto slikajte od strani in nam fotografijo pošljite na naš elektronski naslov econo@comtron.si. Naši strokovnjaki vam bodo iz prve roke povedali ali je vaše kolo iz pravega testa, da postane električno. Lahko nas tudi pokličete na telefonsko številko 02 3003 518.


PREJ:  POTEM: