Varovanje podatkov

Osebni in drugi podatki naših uporabnikov oziroma partnerjev so področje, ki mu posvečamo najvišjo stopnjo skrbi in pozornosti. Družba zagotavlja, da celotno poslovaje poteka v skladu z najnovejšimi varnostnimi protokoli, ki so uveljavljeni in priznani v svetu, v Evropski uniji in v Republiki Sloveniji. Prav varnost naših uporabnikov je najbolj občutljiv segment, zato ta del tudi dodatno varujemo. Upravitelj Spletnega informacijsko-trgovskega centra www.akcija.si Comtron d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.Za nemoteno delovanje sistema, zbiramo naslednje podatke uporabnikov oziroma partnerjev:
  • ime in priimek
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime)
  • geslo v šifrirani obliki
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.akcija.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo, zato vas prosimo, da pred potrditvijo vnosa, vse potrebne podatke natančno preverite. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih dostopate do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko naš portal shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku portala www.akcija.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca. Upravitelj portala lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz, hkrati pa vam zagotavljamo, da so naši strežniki in komunikacijski kanali varovani z najsodbnejšimi varnostnimi strojnimi in programskimi sistemu, do podatkov pa lahko dostopa le zelo omejenoštevilo certificiranih in pooblaščenih oseb. Zagotavljamo vam, da podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim osebam, dostavnim službam pa bomo zaupali le uporabnikov oziroma partnerjev naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje oziroma če to sam zahteva.

Toda čeprav zagotavljamo popolno varnost vaših podatkov obstajajo tudi zakonske omejitve oziroma zahteve, ki omogočajo delno ali popolno razkritje. Vaši podatki bodo razkriti le v primeru, da je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov družbe.

Hkrati zagotavljamo, da so posebej varovani tudi vsi kanali, preko katerih potekajo finančne transakcije. Za te še posebej skrbijo najuglednejše certificirane svetovne ustanove.

Zagotavljamo vam tudi, da ne beležimo in ne shranjujemo podatkov o tem, katere informacijske vsebine ste si ogledale na informacijskem delu portala. Na tem delu je namreč zagotovljena popolna anonimnost.

Varovanje osebnih podatkov

Upravitelj portala se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da skrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Varnost portala

Upravitelj portala www.akcija.si uporablja najsodobnejša certificirana tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Upravitelj uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah, vsi prenosi informacij pa so ustrezno kodirani in varovani, tako da onemogočajo nepooblaščen dostop in zagotavljajo najvišji razpoložljiv nivo varnosti. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika.