Varovanje podatkov

Osebni in drugi podatki naših uporabnikov oziroma partnerjev sopodročje, ki mu posvečamo najvišjo stopnjo skrbi in pozornosti.Družba zagotavlja, da celotno poslovaje poteka v skladu z najnovejšimivarnostnimi protokoli, ki so uveljavljeni in priznani v svetu, vEvropskiuniji in v Republiki Sloveniji. Prav varnost naših uporabnikov jenajbolj občutljiv segment, zato ta del tudi dodatno varujemo.Upravitelj Spletnega informacijsko-trgovskega centra www.akcija.siComtron d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov(ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.Zanemoteno delovanje sistema, zbiramo naslednje podatkeuporabnikov oziroma partnerjev:
  • ime in priimek
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime)
  • geslo v šifrirani obliki
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.akcija.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo, zatovas prosimo, da pred potrditvijo vnosa, vse potrebne podatkenatančno preverite. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudiIP naslovi, iz katerih dostopate do spletnega mesta. Vsakemuuporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek zaidentifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalniklahkonaš portal shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so:identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (zaprepoznavanje obnaslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste žeocenili) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskovspletnega mesta). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se nastrežniku portala www.akcija.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se vpomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in seizbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni naračunalniku obiskovalca. Upravitelj portala lahko podatke vanonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz,hkrati pa vam zagotavljamo, da so naši strežniki in komunikacijskikanali varovani z najsodbnejšimi varnostnimi strojnimi inprogramskimi sistemu, do podatkov pa lahko dostopa le zelo omejenoštevilo certificiranih in pooblaščenih oseb. Zagotavljamo vam,da podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bomo predalinepooblaščenim osebam, dostavnim službam pa bomo zaupali leuporabnikov oziroma partnerjev naslov za dostavo. Z uporabnikom bomostopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, čeuporabnik temu izrecno ne nasprotuje oziroma če to sam zahteva.

Toda čeprav zagotavljamo popolno varnost vaših podatkov obstajajo tudizakonske omejitve oziroma zahteve, ki omogočajo delno alipopolno razkritje. Vaši podatki bodo razkriti le v primeru, da je takaobveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je takoukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimiorgani ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov družbe.

Hkrati zagotavljamo, da so posebej varovani tudi vsi kanali, prekokaterih potekajo finančne transakcije. Za te še posebej skrbijonajuglednejše certificirane svetovne ustanove.

Zagotavljamo vam tudi, da ne beležimo in ne shranjujemo podatkov o tem, katere informacijske vsebine ste si ogledale nainformacijskem delu portala. Na tem delu je namreč zagotovljena popolna anonimnost.

Varovanje osebnih podatkov

Upravitelj portala se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabilizključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovorentudi uporabnik sam tako, da skrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Kaj je piškotek?Piškotek je majhna datoteka, ki običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Piškotki so v prvi vrsti namenjeni zagotavljanju delovanja spletne strani. Poleg tega lahko z njimi zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Kje se piškotki uporabljajo na naši spletni strani?

Na spletni strani uporabljamo dve skupini piškotkov. Prvi so nujno potrebni za delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti storitev (sem spadajo na primer identifikacija posamezne brskalne seanse). Druga skupina piškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani. Med te piškotke spada spletna analitika, ki nam omogoča primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev. Piškotke uporabljamo tudi za povezavo naše spletne strani s spletnimi socialnimi omrežji, kjer lahko uporabniki delijo svoje izkušnje z nami na teh omrežjih kot tudi, da lahko uporabniki komentirajo artikle.

Piškotki tretjih
Poleg lastnih piškotkov uporabljamo še piškotke tretjih (npr: Facebook, Najdi.si,...). Če želite informacije kako tretje osebe uporabljajo piškotke, preverite pravilnike uporabe na njihovih spletnih mestih.

IME PIŠKOTKA:SKUPINANamenTrajni ali sejni piškotki Lastni piškotki oz. s strani tretjih 
ASP.NET_SessionIdnujno potreben Idnetifikacija posamezne brskalne seanse sejnilastni piškotek 
ASPSESSIONIDSATDQDRCnujno potreben Piškotek za prikaz slik sejnilastni piškotek 
.ASPXANONYMOUSnujno potreben Idnetifikacija neznanega uporabnika. Piškotek ne vsebuje osebnih informacij.Sejni lastni piškotek 
ASPDNSFGUIDnujno potreben Ident košariceTrajnilastni piškotek 
comparesnujno potreben Primerjava artiklov v primerjevalniku in shrani idente izbranih artiklov. Trajnilastni piškotek 
shownujno potreben Shrani nazadnje izbran pogled seznama artiklov.Trajnilastni piškotek 
cc_cookie_acceptnujno potreben Shrani uporabnikovo nastavitev glede piškotkovTrajnilastni piškotek 
cc_cookie_declinenujno potreben Shrani uporabnikovo nastavitev glede piškotkovTrajnilastni piškotek 
__utmaizboljšano delovanje  Štetje števila obiskovTrajniGoogle Analyitics 
__utmbizboljšano delovanje  Začetek obiskaTrajniGoogle Analyitics 
__utmcizboljšano delovanje  Konec obiskasejniGoogle Analyitics 
__utmzizboljšano delovanje  Od kje je uporabnik prišel Trajni Google Analyitics 
datrizboljšano delovanje  Facebook prijavaTrajni Facebook
0Gm5Ucn45YosZO9e0mYMEs5-izboljšano delovanje  Facebook prijavaTrajni Facebook
reg_ext_refizboljšano delovanje  Zadja obiskana Facebook stranTrajni Facebook
reg_fb_gateizboljšano delovanje  Zadja obiskana Facebook stranSejniFacebook
reg_fb_refizboljšano delovanje  Zadja obiskana Facebook stranSejniFacebook
JSESSIONIDizboljšano delovanje  Zemljevi najdi.siTrajni Najdi.si