Pogoji poslovanja
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.akcija.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), Zakonu o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonu o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), Zakonu o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),  na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.akcija.si, pravice in obveznosti kupca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem/upravljavcem spletne trgovine in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi na način, da kupec v okencu odkljuka, da se je seznanil s splošnimi pogoji in se z njimi strinja.

Podatki o podjetju:
COMTRON d.o.o, informacijsko komunikacijska tehnologija je eno vodilnih računalniških podjetij v Sloveniji, s sedežem v Mariboru. Registrirano je pri Temeljnem sodišču v Maribor pod štev. reg. vložka 1/1055-00 in dokapitalizirano v skladu z Zakonom o gospodarskih družbah, za opravljanje sledečih dejavnosti:

inženiringa in consultinga za področje informacijskih sistemov,
vzdrževanja informacijskih sistemov,
proizvodnje vseh vrst računalniških sistemov, omrežij, komunikacij …,
prodaje računalnikov, računalniških komponent, programske opreme …,
razvoj poslovne programske opreme in internet poslovnih rešitev.

Naziv podjetja:

COMTRON d.o.o.

Sedež podjetja:

Tržaška cesta 21, 2000 Maribor

Matična številka:

5298156000

Davčna številka:

SI11931477, podjetje je davčni zavezanec

Telefonska številka:

02 300 35 03 (računalništvo), 02 300 35 15 (kolesarstvo)

Elektronski naslov:

info@akcija.si

Odgovorna oseba:

Ivan Selar

TRR pri NLB:

SI56 0287 8026 1833 960

TRR pri SKB:

SI56 0312 1100 6205 388

TRR pri NKBM:

SI56 0451 5000 0619 950


Vpis v sodni register dne: 05.12.1989, pri Okrožno sodišče Maribor vložna št.: 1/01055/00.

Opredelitev Pojmov:
Ponudnik/Prodajalec je COMTRON d.o.o.
Uporabnik/Kupec je oseba, ki uporablja spletno stran/trgovino, torej kupec v spletni trgovini.
Spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matično številko, davčno številko, oznako registra)
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta in telefon)
Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
Način plačila in dostave
Časovno veljavnost ponudbe
Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Vrste uporabnikov
Kupec lahko naročilo odda:

kot registrirani uporabnik z uporabniškim imenom in geslom (registracija se lahko izvede tudi med spletnim kupovanjem in ni obvezna) ali
enkratno kot gost (registrirani uporabnik brez uporabniškega računa)

Kot slovenski spletni trgovec omogočamo registracijo in nakup v spletni trgovini kupcev v Sloveniji in pod enakimi pogoji tudi kupcem iz drugih držav članic EU.

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Ponudba artiklov in cene
Vse cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Veljavnost cene za izbrane artikle ali storitve velja na dan nakupa, in sicer na dan, ko je kupec oddal in zaključil nakup skladno s temi pogoji poslovanja. Cene za poslovne uporabnike portala B2B vsebujejo tudi prikaz rabatov in drugih dogovorjenih pogojev, kot so plačilni roki, morebitni avansi in dodatni rabati, količinski rabati. Spletna trgovina si pridružuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno dobaviti, tudi če je objavljen na spletnem mestu.

COMTRON d.o.o. je zavezanec za davek na dodano vrednost. 

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. Fotografije izdelkov ne zagotavljajo lastnosti izdelkov in so lahko simbolične. Trudimo se zagotoviti ažurne in točne fotografije izdelkov vendar se lahko zgodi, da je fotografija izdelka napačna ali stara. V tem primeru bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Naročanje in postopek nakupa
Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. 
1. Kupec doda artikle v košarico in sledi korakom nakupa.
2. Na spletni strani kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami. Ko kupec želeni izdelek najde klikne na gumb DODAJ V KOŠARICO. 
3. Kupec bo lahko pred oddajo naročila preveril pravilnost naročila in vnesenih podatkov vključno s količinami in cenami in bo le-te lahko pred oddajo naročila popravil.
4. Po kliku na gumb POTRDI NAROČILO je naročilo oddano in kupec prejme elektronsko sporočilo o oddaji naročila.
5. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot kupca.

Preko elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa bo po izbiri kupca dobavil ali pa celotno naročilo storniral.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Z nakazilom na račun COMTRON d.o.o. po predračunu (podatke, potrebne za nakazilo, prejmete po elektronski pošti po oddaji naročila) ali
po povzetju ali
s plačilnimi karticami VISA, MasterCard, Maestro in Karanta

Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 5 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.

Izdaja računa
Ponudnik po odpremi naročenih artiklov kupcu pošlje račun z razčlenjenimi stroški, skupaj z naročenim blagom.

Vklopi razum, zahtevaj račun

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vračilo izdelka/odstop od pogodbe
Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: info@comtron.si.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je kupcu na voljo tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti artikel v originalni embalaži vrne po pošti na naslov prodajalca: COMTRON d.o.o., Tržaška cesta 21, 2000 Maribor.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Zmanjšanje vrednosti blaga, ki je bilo uporabljeno (preko meja preizkusa za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga) znaša določen % od redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga. V primeru, da je iz razlogov na strani kupca na blagu nastala škoda (npr. da je blago oz. sestavni deli prodajnega kompleta poškodovano, v spremenjeni količini ali kakovosti, neoriginalni oz. poškodovani embalaži) je ponudnik upravičen od kupca uveljavljati povračilo celotne škode na blagu, skladno s temeljnimi načeli civilne odškodninske odgovornosti. Odgovornost kupca za plačilo zmanjšane vrednosti blaga lahko znaša do zneska polne redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga, glede na obseg manjšanja vrednosti, kar za vsak posamezen primer individualno ugotavljajo ponudnik ali pooblaščeni dobavitelji in serviserji blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah:
 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe,
 • katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po kupčevih natančnih navodilih in je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam,
 • zapečatenih avdio ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat,
 • o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat,
 • o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti,
 • o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dobavi na materialnem nosilcu podatkov, če se je izvajanje začelo in , kadar pogodba kupca zavezuje k plačilu, če:
 • je kupec predhodno podal izrecno soglasje za začetek izvajanja v času odstopnega roka,
 • je kupec privolil, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe, in
 • je ponudnik predložil potrdilo v skladu s šestim odstavkom 132. člena ali z drugim odstavkom 133. člena ZVPot-1.
Pri pošiljanju blaga na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo.

V primeru, da ponudnik ugotovi zmanjšano vrednost blaga, vam bo posredoval oceno le-te. V kolikor kupec s posredovano oceno ne soglaša, lahko posreduje svoj predlog za odškodnino ali ponudnikovo oceno zavrne v celoti. V koliko ne bo mogoče doseči soglasja, oz. si zmanjšane vrednosti blaga kupec ni pripravljen poravnati, si pridržujemo pravico, da nadomestilo za škodo uveljavimo preko sodnega postopka.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če ponudnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Garancija:
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Kupec bo garancijo za izdelke, ki bodo dani na trg po začetku njegove uporabe (tj. od 26.1.2023), lahko uveljavljal le pri garantu, torej zgolj pri podjetju, ki je dajalec garancije, ali pri njegovem pooblaščenem servisu. Garant mora v roku 30 dni odpraviti napako. Za izdelke dane na trg pred začetkom uporabe ZvPot-1 se še vedno uporablja 45 dnevni rok za odpravo napake. Tok se lahko podaljša za 15 dni, proizvajalec pa mora pred iztekom roka kupca o tem obvestiti ter navesti razloge za podaljšanje.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Reklamacija:
Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke, ponudnik pa jih bo brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom – zapakirani morajo biti v trdo škatlo, po možnosti v tisto, v kateri ste prejeli izdelke.

Kupec ne sme blaga neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Zmanjšanje vrednosti blaga, ki je bilo uporabljeno (preko meja preizkusa za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga) znaša določen % od redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga. V primeru, da je iz razlogov na strani kupca na blagu nastala škoda (npr. da je blago oz. sestavni deli prodajnega kompleta poškodovano, v spremenjeni količini ali kakovosti, neoriginalni oz. poškodovani embalaži) je ponudnik upravičen od kupca uveljavljati povračilo celotne škode na blagu, skladno s temeljnimi načeli civilne odškodninske odgovornosti. Odgovornost kupca za plačilo zmanjšane vrednosti blaga lahko znaša do zneska polne redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga, glede na obseg manjšanja vrednosti, kar za vsak posamezen primer individualno ugotavljajo ponudnik ali pooblaščeni dobavitelji in serviserji blaga.

Neskladnost blaga (velja za izdelke kupljene od 26.1.2023 naprej):
V kolikor je kupec mnenja, da kupljeno blago v trenutku nakupa ni bilo skladno s pogodbo, predvsem a ne izključno, ne ustreza opisu, vrsti, količini ter nima funkcionalnosti in drugih lastnosti navedenih v pogodbi, lahko kupec ponudnika obvesti o neskladnosti najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar ne kasneje kot v roku dveh let od nakupa. Domneva se, da je neskladnost blaga obstajala že v času nakupa, če se pokaže v enem letu od dobave blaga, razen če prodajalec dokaže drugače, oz. domneva o neskladnosti ni združljiva z naravo blaga ali naravo neskladnosti. Po enem letu od dobave je za dokazilo neskladnosti, v kolikor z navedbami ponudnik ne soglaša, odgovoren kupec.

V primeru ugotovljene neskladnosti blaga lahko kupec, ki je ponudnika obvestil o neskladnosti skladno z zakonom:
 • odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga,
 • zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga s popravilom ali zamenjavo,
 • zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od prodajne pogodbe, v primeru, da ponudnik ne popravi ali zamenja blaga skladno z zakonom.

Stvarna napaka (velja za blago kupljeno do 26.1.2023):
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti blaga. V primeru neskladnosti blaga, ki se pokaže v manj kot 30 dneh po njegovi dobavi, ima kupec t.i. pravico do zavrnitve. Prodajalec ne odgovarja za neskladno blago, ki se pokaže potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je neskladnost na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku dvanajst mesecev od izročitve. Za oceno, ali gre dejansko za neskladnost blaga ali vzpostavitev skladnosti, moramo blago najprej pregledati. Kupec vrne blago na njegov naslov. Kupec izdelek vrne v pregled, popravilo ali zamenjavo v stanju v kakršnem ga je prejel.

V primeru ugotovljene neskladnosti blaga lahko kupec, ki je ponudnika obvestil o neskladnosti skladno z zakonom:
 • odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga,
 • zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga s popravilom ali zamenjavo,
 • zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od prodajne pogodbe, ko ponudnik ne popravi ali zamenja blaga skladno z zakonom.
Napaka je stvarna kadar:

artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se preverja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na samem izdelku.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Popusti
Na spletni strani www.akcija.silahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Bonov s popusti ni možno uveljavljati na izdelke po naročilu, prav tako na izdelke po naročilu ne veljajo popusti in znižanja.

Pridržujemo si pravico glede napak pri objavah popustov. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Popusti se nanašajo na razprodajo zalog. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

Zaloge celotne ponudbe na spletni strani www.akcija.siso omejene.

Varnost podatkov
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil prodajalca. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Varovanje osebnih podatkov
Z oddajo naročila po teh pogojih poslovanja kupec izrecno izjavlja ter podaja soglasje prodajalcu, da njegove osebne podatke, in sicer ime in priimek, naslov in pošto, elektronski naslov in telefonsko številko, obdeluje za potrebe izpolnitve naročila te pogodbe in jih varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Prodajalec osebnih podatkov kupca ne bo posredoval tretjim nepooblaščenim osebam, razen pogodbenim partnerjem, če bo to potrebno za izvedbo naročila. Kupec ne more preklicati obdelave njemu lastnih osebnih podatkov za potrebe izvršitve naročila po teh splošnih pogojih.

Prodajalec si pridržuje pravico obdelave osebnih podatkov kupca za lastne potrebe, za izvedbo statističnega vzorčenja, anketiranje, prilagajanje in segmentacijo ponudbe, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, izvajanje usmerjenega ciljnega oglaševanja in za pošiljanje drugega reklamnega gradiva (t. i. neposredno trženje prodajalca). Neposredno trženje prodajalec ne bo izvajal, če bo kupec to izrecno prepovedal pri oddaji naročila, sicer pa ga sme izvajati najdlje do prejema preklica posameznika oziroma do časa, ko podatki več ne bodo služili namenom.

Arhiviranje Pogodb
Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik (e-mail oddano naročilo) je trajno shranjena pri podjetju COMTRON d.o.o., Tržaška cesta 21, 2000 Maribor.

Komunikacija z uporabnikom
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila
pošiljatelj bo jasno razviden
različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, jasno pa bodo določeni tudi pogoji udeležbe v njih
jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil
željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval

Piškotki
Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Katere piškotke uporabljamo najdete tukaj.

Bistvene: Bistveni piškotki so tisti, ki so ključnega pomena za delovanje spletne strani. Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto, zato da lahko izboljšamo svoje spletne storitve. Zato uporabljamo orodja za analizo prometa na spletnih straneh.

Funkcionalne: Funkcionalni piškotki nam omogočajo, da razumemo želje obiskovalcev in jim omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo. Ti piškotki prav tako omogočajo, da se vam spletna stran prikaže, kot ste si jo sami nastavili.

Piškotkov zunanjih ponudnikov ne nastavlja ponudnik, temveč izbrani partnerji, s katerimi sodelujemo. Ne zbirajo in ne pošiljajo vaših osebnih podatkov. Nekateri izmed njih omogočajo koristne storitve, kot so na primer spletni vprašalniki. Drugi so morda nastavljeni preko oglaševalskih omrežij, s katerimi sodelujemo, zato da lahko namestijo naš spletni oglas na najprimernejšem mestu. Lahko se zgodi, da boste naše oglase videli na drugih spletnih mestih. Temu pravimo ponovno trženje ali remarketing.

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani morda ne bodo delovale.

Obveščanje in e-novice
Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Omejitev odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@comtron.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

COMTRON d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Dostava in poštnina
Partner za dostavo pošiljk je POŠTA SLOVENIJE, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Znesek dostave za naročila pod 200 EUR znaša 5,55 EUR za področje celotne Slovenije. Pri naročilih v znesku nad 200 EUR  je poštnina brezplačna.

Vsako naročilo, oddano na spletni strani www.akcija.sibomo obravnavali še isti dan oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili. Po potrditvi naročila bo paket odposlan oz. pripravljen za prevzem v roku od 3 do 5 delovnih dni. V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno bo ponudnik obvestil kupca. 

OPOZORILO: Pošta Slovenije zaračunava provizijo za odkupnino po ceniku Pošte Slovenije, v kolikor je  prevzem paketa plačilo po povzetju.

Vračilo poškodovanih pošiljk
V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije ali drugi družbi, ki je izvedla dostavo. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto ali enoto dostavne službe, ki vam je izročila pošiljko v enakem stanju, kot ste ga prejeli ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije oziroma pristojno dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Sprememba pogojev poslovanja
Prodajalec si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli spremeni te pogoje poslovanja, če je k temu zavezan skladno z vsakokrat veljavnimi predpisi s tega področja ali oceni, da je to potrebno zaradi zagotavljanja zakonitega, varnega in kakovostnejšega poslovanja spletne trgovine.

Spremenjeni splošni pogoji veljajo od objave na spletni strani in se za posameznega kupca uporabljajo od oddaje naročila naprej.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 10.05.2023.